Η ιστορία ξεκινάει όταν οι 3 αδερφές Πάϊπερ(Ηοlly Mary Combs), Φοίβη(Alyssa Milano) και Πρού(Shannen Doherty) ανοίγουν ένα μαγικό βιβλίο που ήταν κρυμμένο στην σοφίτα τους για πολλά χρόνια και ανήκε στην γιαγιά τους, η οποία τις μεγάλωσε μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Το βιβλίο ονομαζόταν το βιβλίο των σκιών και στην πρώτη σελίδα του ήταν γραμμένη μια αρχαία προφητεία που έλεγε πως 3 αδερφές μάγισσες θα ανατρέψουν τον μαγικό κόσμο με τις δυνάμεις τους. Ύστερα απο εκείνη την βραδιά οι 3 αδερφές έλαβαν τις δυνάμεις τους και το ανακάλυψαν η κάθε μία με τον δικό της τρόπο. Εκτός όμως απο τις προσωπικές τους δυνάμεις είχαν μία συλλογική δύναμη η οποία ήταν πιο ισχυρή απο κάθε τι άλλο στον μαγικό κόσμο, την δύναμη των τριών, η οποία πήγαζε απο την αδερφική αγάπη και συντροφιά. Μέσα σε 8 χρόνια και (8 κύκλους) οι γυνάικες αυτές ζούν διάφορες περιπέτειες και βιώνουν την αγάπη αλλα και τον θάνατο.

*****************************************************************************

1ος Κύκλος 1998-1999

Οι 3 αδερφές ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους και αντιμετωπίζουν τους δαίμονες του Κάτω κόσμου. Η Πάϊπερ με την δύναμή της να μπορεί να παγώνει τον χρόνο, η Φοίβη να βλέπει το μέλλον και η Πρού να μετακινεί αντικείμενα με το μυαλό της έρχονται αντιμέτοπες με ισχυρούς δαίμονες που προσπαθούν να τις εξοντώσουν με στόχο να διαψεύσουν την προφητεία και να κερδίσουν δύναμη. Οι 3 αδερφές ζούν τον θάνατο του Άντι, του μεγάλου έρωτα της Πρού , με τον οποίο κλείνει ο πρώτος κύκλος.

*****************************************************************************

2ος Κύκλος 1999-2000

Στον 2 χρόνο, οι 3 αδερφές μαθαίνουν να ελέγχουν περισσότερο τις δυνάμεις τους, να γράφουν ξόρκια αλλα και να κατασκευάζουν φίλτρα. Η Πάιπερ ερωτεύεται τον πολυτεχνίτη τους Λίο, ο οποίος αποδεικνύεται πως είναι λευκός φύλακας(άγγελος οδηγός για νέες μάγισσες) ,αλλά προτιμάει να κρατήσει την αληθινή του ταυτότητα κρυφή απο τις 3 μάγισσες. Επίσης ανακαλύπτουν την Τριάδα, 3 πολύ ισχυρούς δαίμονες που συνεχώς προσπαθούν να τις αποδυναμώσουν προκειμένου να ηγηθούν στον μαγικό κόσμο.

*****************************************************************************

3ος Κύκλος 2000-2001

Ο 3ος χρόνος που είναι και ο πιό ανατρεπτικός, ξεκινάει με την αποκάλυψη του Λίο στις 3 αδερφές με έναν τραγικό τρόπο. Ο μαγικός κόσμος μεγαλώνει καθώς γνωρίζουμε νέα πλάσματα και νέες υπάρχουσες δυνάμεις που κρατάνε την ισορροπία του κόσμου. Η τριάδα στέλνει τον Κόουλ, έναν δαίμονα με στόχο να καταστρέψει τις Μαγευτικές παριστάνοντας τον δικηγόρο τους και μαθαίνοντας τις αδυναμίες τους, αλλά αυτός ερωτεύεται την νεότερη αδερφή Φοίβη και προσπαθούν να ζήσουν τον παράνομο έρωτά τους. Τελικά η δύναμη των τριών καταφέρνει να καταστρέψει την Τριάδα, ομως μία νέα απειλή εμφανίζεται..... η Πηγή, ένας σατανικός πανίσχυρος δαίμονας που συνεχίζει το έργο της Τριάδας. Ο κύκλος τελειώνει με την τυχαία αποκάλυψη των μαγισσών στους ανθρώπους , η οποία ελκύει τα Μ.Μ.Ε. και με αποτέλεσμα να πεθάνει η Πάιπερ. Η Πρού εξοργισμένη ζητάει την βοήθεια απο τον δαίμονα του χρόνου και αυτός συμφωνεί να της την δώσει.....τέλος ο χρόνος γυρνάει αλλα με παρόμοια κατάληξη, η Πάϊπερ βρίσκει την ζωή της αλλα πλέον η Πρού είναι νεκρή.

*****************************************************************************

4ος κύκλος 2001-2002

Οι 2 αδερφές προσπαθπύν να επαναφέρουν την Πρού στην ζωή δίχως την οποία δεν μπορεί να υπάρξει η δύναμη των τριών, μάταια όμως γιατί τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.
Πρίν πεθάνει η μητέρα τους, είχε κρυφό δεσμό με τον Λευκό της φύλακα με τον οποίο αποκτήσαν άλλη μία κόρη, την Πέητζ. Διστυχώς οι σχέση Μάγισσάς και Λευκού φύλακα απαγορεύεται και έτσι αναγκάστηκαν να δώσουν το παιδί για υιοθεσία. Έτσι χωρίς να έχουν ξεπεράσει τον θάνατο της Πρού βρίσκουν την καινούρια αδερφή τους και της αποκαλύπτουν οτι είναι μάγισσα. Η δύναμη των τριών επανέρχεται και μαζι οι 3 αδερφές καταστρέφουν την Πηγή.

*****************************************************************************

Τα σημαντικά σημεία του 1ου κύκλου

Τρεις αδελφές, η Πρου, η Φοίβη και η Πάιπερ ανακαλύπτουν ξαφνικά πως είναι μάγισσες. Μετά το θάνατο της γιαγιάς τους απομακρύνονται αλλά τώρα είναι η ευκαιρία να σμίξουν ξανά. Μετά την συνάντησή τους στο σπίτι του Σαν Φρανσίσκο ανακαλύπτουν ότι είναι μάγισσες. Πρώτη η Φοίβη συναρπάζεται με αυτήν την ιδέα ενώ ακολουθεί η Πάιπερ και τέλος η πιο δύσπιστη Πρου. Έτσι λοιπόν με όπλο τις δυνάμεις τους αλλά και το Βιβλίο των Σκιών ξεκινούν ένα ατέρμονο ταξίδι ενάντια στο κακό. Μετά απ' αυτό μάγοι και δαίμονες τις κυνηγούν. Αυτές ξεφεύγουν και αποκτούν όνομα στον κόσμο της μαγείας. Η Πρου προσπαθεί να κρατήσει τη σχέση της με τον Άντυ αλλά τελικά χωρίζουν. Ο Άντυ μαθαίνει ότι είναι μάγισσες και γίνεται βοηθός τους. Εν τω μεταξύ η Πάιπερ ερωτεύεται τον Λίο, έναν φύλακα άγγελο, που πρέπει να την καθοδηγεί μαζί με τις αδελφές της. Στο τελευταίο επεισόδιο του κύκλου ο Άντυ πεθαίνει αφήνοντας μια πικρή γεύση στην Πρου.

*****************************************************************************

Τα σημαντικά σημεία του 2ου κύκλου

Η Πρου είναι συντετριμμένη από το θάνατο του Άντυ αλλά το ξεπερνάει. Η Πάιπερ προσπαθεί για μια σχέση με τον Λίο αλλά τελικά χωρίζουν και αυτή ερωτεύεται τον Νταν. Η Φοίβη γυρίζει στο κολέγιο. Ενώ η φήμη των κοριτσιών εξαπλώνεται στο μαγικό κόσμο, δαίμονες, μάγοι και αλλά μαγικά πλάσματα τις κυνηγούν. Η Πάιπερ διαλέγει τον Λίο από τον Νταν και για μια περίοδο ο Λίο είναι άνθρωπος μέχρι που ξαναπαίρνει τα φτερά του για να σώσει τη Πάιπερ η οποία είχε αρρωστήσει. Οι αδελφές ανακαλύπτουν ότι υπάρχει ιεραρχία στους δαίμονες με πολύ υψηλές θέσεις να κατέχει η Πηγή, το Συμβούλιο, η Τριάδα και ο Λίτβακ. Ο κύκλος τελειώνει με την Πάιπερ και τον Λίο να κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο του Λίο.

*****************************************************************************

Τα σημαντικά σημεία του 3ου κύκλου

Ο Λίο και η Πάιπερ προσπαθούν να παντρευτούν αλλά οι Γηραιοί δεν το επιτρέπουν και παίρνουν τον Λίο μακριά της. Στη ζωή της Φοίβης μπαίνει ο Κόουλ, ένας δαίμονας (η Φοίβη δεν το ξέρει αρχικά) που έχει σταλθεί από την Τριάδα για να σκοτώσει τις μάγισσες. Ο Κόουλ είναι μισός δαίμονας και μισός άνθρωπος αφού η μητέρα του ήταν δαίμονας και ο πατέρας του άνθρωπος. Ο Κόουλ προσλαμβάνει πολλούς δαίμονες και στήνει παγίδες για να σκοτώσει τα κορίτσια αλλά αποτυχαίνει γιατί ερωτεύεται τη Φοίβη και για χάρη της σκοτώνει την Τριάδα. Η Φοίβη μαθαίνει ότι είναι δαίμονας και σκηνοθετεί τον θάνατό του. Ο Κόουλ επιστρέφει αλλά τώρα είναι ένας δαίμονας που δουλεύει για το Καλό προκαλώντας διαμάχες μεταξύ της Πρου και της Φοίβης. Οι Μαγευτικές σώζουν τους Γηραιούς και αυτοί αφήνουν επιτέλους την Πάιπερ και τον Λίο να παντρευτούν. Η Πάιπερ και ο Λίο παντρεύονται όμως μια ομάδα δαιμόνων κάνουν τον Κόουλ κακό κάνοντας έτσι τη Φοίβη να πέσει σε κατάθλιψη αρχικά αλλά μετά η Φοίβη τον σώζει. Στο τέλος του κύκλου η αλήθεια, ότι τα κορίτσια είναι μάγισσες, αποκαλύπτεται και η Πρού πεθαίνει από έναν Δαίμονα τον (Σάξ).

*****************************************************************************

Τα σημαντικά σημεία του 4ου κύκλου

Η Πρου πεθαίνει επειδή ο Λίο δεν πρόλαβε να την γιατρέψει και πάνε στην κηδεία της. Εντωμεταξύ η Δύναμη των Τριών ενώνεται εκ νέου. με την παρουσία της Πέιτζ. Ο Κόουλ σκοτώνει την Πηγή και παίρνει την θέση του ο Κόουλ.

*****************************************************************************

Τα σημαντικά σημεία του 5ου κύκλου

Μετά την αποκάλυψη στο τέλος του τέταρτου κύκλου, ότι η Πάιπερ είναι έγκυος, οι περιπέτειες δε σταματούν. Από το πρώτο επεισόδιο ανακαλύπτουμε ότι το μωρό χρησιμοποιεί ήδη μαγεία, όπως, για παράδειγμα, την ασπίδα του. Αφού γεννηθεί, ανακαλύπτουμε ότι το μωρό δεν είναι κορίτσι όπως περιμέναμε (αφού όλες οι γενιές ήταν κορίτσια) αλλά αγόρι το οποίο θα πάρει το όνομα Ουάιατ. Οι αδελφές αναγκάζονται να εξοντώσουν τον Κόουλ για ακόμα μια φορά, παρόλο που ο Κόουλ είναι πραγματικά ερωτευμένος με τη Φοίβη, η οποία δεν το καταλαβαίνει ποτέ. Στο τελευταίο επεισόδια ένας Λευκός Φύλακας, ο Κρις, έρχεται από το μέλλον για να σώσει τις αδελφές, και να τις βοηθήσει να νικήσουν τους Τιτάνες.

*****************************************************************************

Τα σημαντικά σημεία του 6ου κύκλου

Τώρα που ο Λίο είναι Γηραιός, είναι φυλακισμένος σε ένα νησί. Οι αδελφές, με τη βοήθεια του Κρις, σώζουν τον Λίο. Ανακαλύπτουμε ότι ο Κρις έχει δυνάμεις πέρα απ' αυτές των Λευκών Φυλάκων. Προς τα μέσα του κύκλου, μαθαίνουμε πως ο Κρις είναι γιος της Πάιπερ και του Λίο ο οποίος ήρθε από το μέλλον για να το αλλάξει, να σώσει τον Ουάιατ από τις δυνάμεις του σκότους. Η Πάιπερ μένει έγκυος στον Κρις και την μέρα που αυτός γεννιέται ο μελλοντικός Κρις σκοτώνεται. Οι Μαγευτικές σε αυτό τον κύκλο έρχονται αντιμέτωπες με τον διευθυντή της Σχολής Μαγείας, που θέλει να πάρει τον Ουάιατ και κατά λάθος μπλέκονται με έναν παράλληλο κόσμο.

*****************************************************************************

Τα σημαντικά σημεία του 7ου κύκλου

Στον έβδομο κύκλο οι αδελφές έρχονται αντιμέτωπες με τους Άβαταρς, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την Ουτοπία στον αληθινό κόσμο και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο με τη βοήθεια των Μαγευτικών. Το σχέδιο τους τελικά αποτυγχάνει όταν το Βιβλίο των Σκιών θυμίζει στις αδελφές όλες τις απώλειες που είχαν τα τελευταία χρόνια. Ο Μπρόντι, ο αστυνομικός που ήταν με την Πέιτζ πεθαίνει και γίνεται Λευκός Φύλακας. Οι αδελφές αντιμετωπίζουν και τον Ζανκού, έναν παντοδύναμο δαίμονα. Όταν τελικά τον εξοντώνουν βρίσκουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή μακριά από τον κόσμο της μαγείας. Μεταμορφώνονται και βρίσκουν άλλα ονόματα, προσπαθώντας να ανακαλυφθούν μόνο από τον μπαμπά τους και τον Ντάριλ.

*****************************************************************************

Τα σημαντικά σημεία του 8ου κύκλου

Έχοντας προβλήματα με τις καινούριες ταυτότητές τους, οι αδελφές τελικά ανακοινώνουν πως είναι ζωντανές και συνεχίζουν να πολεμούν το κακό. Έρχονται αντιμέτωπες με την Πηγή για μια ακόμη φορά και βγαίνουν πάλι νικήτριες. Πρέπει επίσης να καθοδηγήσουν μια καινούργια μάγισσα, την Μπίλι. Η Μπίλι αργότερα βρίσκει την χαμένη αδελφή της, την οποία είχαν απαγάγει δαίμονες όταν ήταν μικρό κορίτσι. Λίγο καιρό μετά την αρχή του κύκλου ο Άγγελος της Μοίρας παίρνει τον Λίο λέγοντας ότι θα επιστρέψει όταν οι αδελφές θα έχουν νικήσει την Απόλυτη Δύναμη, σε μια μάχη που δεν μοιάζει σε τίποτα με τις άλλες. Το γεγονός ότι η Μπίλι και η Κρίστι έρχονται σε επαφή δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά σχέδιο της Τριάδας, επειδή αυτές οι δύο είναι η Απόλυτη Δύναμη. Στο τέλος, με το θάνατο της Κρίστι, ο Λίο επιστρέφει και βλέπουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Τελικά η Μπίλι τάσσεται με το πλευρό των Μαγευτικών μετά το θάνατο της αδελφής της. Η Πάιπερ θα αποκτήσει, με το Λίο, τρίτο παιδί, μία κόρη. Η Φοίβη ερωτεύεται τον Κουπ τον άντρα που της έστειλαν οι Γηραιοί για να γνωρίσει τον πραγματικό έρωτα και αυτός τρελός για αυτήν της ζητά να παντρευτούν και εκείνη δέχεται και αποκτούν μαζί 3 κόρες που θα γίνουν και οι μελλοντικές Μαγευτικές . Η Πέιτζ με τον Χένρι αποκτούν και αυτοί τρία παιδιά, ένα γιο και δύο κόρες.

*****************************************************************************

Η Δύναμη των Τριών

Η Δύναμη των Τριών είναι η δύναμη που έχουν και οι τρεις μάγισσες. Αν οι μάγισσες δεν είναι μαζί, η Δύναμη των Τριών δεν έχει ισχύ. Η Δύναμη των Τριών, τέλος, είναι αυτή που τις βοηθάει να κάνουν παντοδύναμα ξόρκια. Η αρχική Δύναμη των Τριών ήταν αυτή της Πρου, της Φοίβης και της Πάιπερ. Στο τέλος του 3ου κύκλου, με το θάνατο της Πρου η Δύναμη των Τριών σπάει. Αλλά επαναδημιουργείται στον 4ο κύκλο με την εμφάνιση της Πέιτζ.

*****************************************************************************

Οι δυνάμεις της Πρου

μετακινεί την ύλη με το νου της (αντικείμενα, όντα κ.λπ.), (αυτή τη δύναμη την είχε και η γιαγιά της).

*****************************************************************************

Οι δυνάμεις της Πάιπερ

κάνει τα μόρια από τα οποία αποτελείται ο στόχος της να πάψουν να κινούνται, με αποτέλεσμα να ακινητοποιείται εντελώς ο στόχος της (δηλαδή διακόπτει τη ροή του χρόνου), (αυτή τη δύναμη την είχε και η μητέρα της).

*****************************************************************************

Οι δυνάμεις της Φοίβης

βλέπει ένα όραμα του μέλλοντος ή του παρελθόντος.

*****************************************************************************

Οι δυνάμεις της Πέιτζ

διακτινίζει (δηλαδή τηλεμεταφέρει) την ύλη με το νου της (αντικείμενα, όντα κ.λπ.)

ελέγχει τα στοιχεία της φύσης [αυτή τη δύναμη την είχε στην προηγούμενη ζωή της]

Έχει την ικανότητα να διακτινιστεί "Επάνω" όπως ο Λίο διότι ΜΟΝΟ οι Λευκοί Φύλακες έχουν αυτήν την ικανότητα,άρα η Πέιτζ ως μισή Λευκή Φύλακας μπορεί να το κάνει και αυτό!

*****************************************************************************

Tο Βιβλίο των Σκιών

Στην τηλεοπτική σειρά το Βιβλίο των Σκιών (The Book of Shadows) είναι το βασικό εγχειρίδιο των μαγισσών. Το βιβλίο αυτό το ξεκίνησε η Μελίντα Ουόρεν, η πρώτη μάγισσα της γενιάς των Χάλιγουελ. Το μαγικότερο βιβλίο μαγείας που υπάρχει. Περιέχει όλα τα ξόρκια και τα φίλτρα, και όλες τις πληροφορίες για κάθε μαγικό ον που οι προηγούμενες γενιές είχαν έρθει σε επαφή . Τα περισσότερα από αυτά τα ξόρκια και τα φίλτρα τα πρόσθεσε στο βιβλίο η γιαγιά των Μαγευτικών, Πέννυ Χάλιγουελ. Αποτελεί το χρησιμότερο από τα εργαλεία των τριών αδελφών. Το βιβλίο έχει μόνο του ειδική προστασία από το Κακό. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες δαίμονες προσπαθούσαν να το ελέγξουν ώστε να έχουν πρόσβαση στη μαγεία του. Βρίσκεται στη σοφίτα, στο μέρος όπου γίνονται οι περισσότερες μάχες εναντίον του κακού. Στο εξώφυλλο απεικονίζεται το παγανιστικό σύμβολο τρίκεντρο (triquetra) που συμβολίζει την ένωση τριών στοιχείων. Το βιβλίο συνεχίζει να γράφεται από τους απογόνους των Χάλιγουελ.

*****************************************************************************

Ο μαγικός κρύσταλλος

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις Μαγευτικές. Είναι ένας μαγικός κρύσταλλος κρεμασμένος σε ένα μεταλλικό στέλεχος, ο οποίος βοηθάει στον εντοπισμό ατόμων ή αντικειμένων. Απαραίτητος βέβαια είναι και ένας χάρτης της περιοχής στην οποία το άτομο ή το αντικείμενο είναι πιθανό να βρίσκεται. Οι Μαγευτικές συνήθως χρησιμοποιούσαν ένα χάρτη του Σαν Φρανσίσκο.

*****************************************************************************